Protecția consumatorului

Fiind un domeniu extins, complex, care a căpătat amploare în ultimii ani, protecția consumatorului joacă un rol din ce în ce mai important în viețile noastre. Specialiștii noștri cu experiență în dreptul consumatorului îți vin în ajutor cu o gamă largă de servicii, care include:

  1. Respectarea legilor aplicabile în domeniul campaniilor promoționale și de vânzări, inclusiv structurarea campaniilor promoționale și elaborarea/revizuirea materialelor promoționale/publicitare din perspectiva evitării calificării ca practică interzisă și pentru a asigura respectarea deplină a reglementărilor aplicabile.
  2. Asistență juridică în toate problemele de reglementare în legătură cu etichetarea, garanțiile, siguranța produselor și răspunderea pentru acestea.
  3. Asistență juridică și reprezentare în fața autorităților în spețe ce țin de protecția consumatorilor și siguranța alimentelor, inclusiv în timpul controalelor și în contestarea documentelor de control.
  4. Consiliere cu privire la problemele generale de protecție a consumatorilor.
  5. Consiliere cu privire la reglementările aplicabile care guvernează comerțul electronic și confidențialitatea în sectorul comunicațiilor electronice, inclusiv în ceea ce privește afacerile online.
  6. Asistență juridică în legătură cu contractele de vânzare la distanță (online) din perspectiva respectării reglementărilor privind protecția consumatorilor (inclusiv respectarea drepturilor consumatorilor, a clauzelor neloiale sau a reglementărilor privind practicile comerciale neloiale).
  7. Asistență juridică în diverse probleme de siguranță alimentară, inclusiv cerințe de trasabilitate, materiale în contact cu alimentele, cerințe de siguranță alimentară (igienică, microbiologică, chimică) și restricții și formalități suplimentare în legătură cu alimentele provenite din zone afectate de diferite boli.
  8. Asistență juridică în legătură cu aspectele de reglementare, inclusiv revizuirea permiselor, autorizațiilor și licențelor necesare pentru desfășurarea activităților și depozitarea și vânzarea diferitelor produse și identificarea și evaluarea respectării obligațiilor aferente de protecție a consumatorilor și de siguranță alimentară.