Proprietate intelectuală

Ca antreprenor, știm că ai alte priorități. De aceea, lasă grijile legate de mărci comerciale, nume comerciale și/sau de domenii, utilizarea drepturilor de proprietate industrială și practicile comerciale neloiale în seama specialiștilor noștri. 

Îți venim în întâmpinare cu o gamă variată de servicii:

 1. Crearea drepturilor de proprietate intelectuală și protecția juridică a acestora:
  1. Înregistrarea drepturilor de proprietate industrială, inclusiv la nivel național, al Uniunii Europene sau internațional.
  2. Depunerea de opoziții împotriva înregistrărilor de proprietate intelectuală în cadrul procedurilor în fața autorităților competente.
  3. Reprezentare în dispute privind încălcarea mărcilor comerciale, numelor de domenii, drepturilor de autor și altor drepturi de proprietate intelectuală, inclusiv pregătirea acțiunilor în justiție și reprezentarea în ședințele de judecată sau asistență juridică în negocierile cu contrapartea care duc la o înțelegere extrajudiciară.
 2. Oferirea de asistență clienților în elaborarea strategiei lor de a crea venituri suplimentare prin afacerea lor de proprietate intelectuală:
  1. Redactarea acordurilor de licență și sublicență, inclusiv înregistrarea licențelor la autoritățile competente.
  2. Elaborarea acordurilor privind transferul drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv înregistrarea acestor acorduri la autoritățile competente.
  3. Elaborarea acordurilor privind achiziția externă a drepturilor de proprietate intelectuală, de ex. software.
 3. Negocieri în tranzacții prin servicii de consultanță, asistență, reprezentare în:
  1. redactarea, revizuirea si negocierea acordurilor de joint venture sau a altor acorduri de cooperare care au ca obiect exploatarea drepturilor de proprietate industrială sau a drepturilor de autor.
  2. întocmirea, revizuirea și negocierea contractelor în vederea realizării anumitor tipuri de lucrări în numele și pe seama clientului.
 4. Reprezentare în fața Oficiului Român de Brevete și Mărci, Oficiului Român pentru Drepturi de Autor, sau a altor autoritati publice și instanțe de judecată, precum și asistență:
  1. Cu privire la cererile de mărci comerciale,
  2. În căutări documentare în baza de date oficială a mărcilor comerciale și interpretarea rezultatelor căutării,
  3. În relația cu diferitele etape și proceduri ale procesului de înregistrare a drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv în procedurile de reexaminare.
 5. Due diligence
  1. Efectuăm analize de due diligence în legătură cu drepturile de proprietate intelectuală, în special în scopul unei gestionări eficiente sau al protecției sau transferului drepturilor de proprietate intelectuală ale unei companii, precum și în vederea asigurării unei protecții eficiente a proprietății intelectuale generate de angajați, prin identificarea riscurilor existente și propunerea de soluții eficiente.
 6. Litigii – Oferim consultanță și reprezentare clienților în litigii privind drepturile de proprietate intelectuală, precum:
  1. litigii privind titlul de proprietate.
  2. litigii privind contractele de transfer de drepturi de proprietate intelectuală.
  3. pretenții de încălcare și instituirea măsurilor speciale de protecție etc.